Mecanici pentru secolul XXI - rezultate

Rezultatele proiectului finantat prin granturi SEE, "Mecanici pentru secolul XXI"... incep sa apara. Ne-am dorit, si am realizat acest proiect, pentru a putea crea materiale inovative, interesante, atractive, care sa sprijine si sa formeze o conexiune intre teorie si practica. Nu de putine ori, ni s-a intamplat ca reprezentantii agentilor economici parteneri sa ne spuna ca elevii nu stiu sa explice teoretic o operatiune practica, sau sa puna in practica o operatiune pe care stiu sa o descrie teoretic. 

Astfel, un prim produs al acestui proiect, este implementarea Jurnalului de practica. Completand acest jurnal, online, elevii vor descrie ce au invatat, ce au observat, in cadrul orelor de instruire practica de la service-uri. Atat maistrii instructori, cat si profesorii de discipline tehnice, dar si tutorii de practica, vor putea sa vizualizeze raspunsurile elevilor si vor putea sa adapteze fie ritmul de lucru, fie programa, fie continuturile predate, astfel incat sa existe o adevarat simbioza intre elev - scoala - agent economic. Jurnalul de lectura poate fi consultat aici.

De asemenea, multumim foarte mult profesionistilor de la SC Prompt Test Valrom SRL, parteneri in proiectul nostru, care au efectuat materiale video, in care explica anumite operatiuni, tehnici de lucru. Materialele pot fi vizionate pe site-ul proiectului, aici

"Mecanici pentru secolul XXI" - in vizita in leaganul zeilor

Proiectul "Mecanici pentru secolul XXI" este un proiect de cooperare si mobilitate in domeniul invatamantului profesional si tehnic, finatat prin Granturile SEE 2014-202.

Proiectul, parte a Programului de Educatie, Burse, Ucenicie si Antreprenoriatul Tinerilor in Romania, are menirea sa vina in sprijinul armonizarii continutului educational clasic cu inovatia si schimbarile permanente ale domeniului mecanic, care va creste atractivitatea procesului de predare-invatare.

Acest proiect a fost gandit si conceput cu referinta directa la invatamantul profesional de 3 ani, profil mecanic auto.

Astfel, un numar de 10 persoane, 8 cadre didactice de la Liceul Tehnologic Vernesti si 2 reprezentanti ai S.C. Prompt Test Valrom SRL (partener de instruire practica al scolii noastre), au participat la o vizita de studiu in Kalamata, Grecia, avand ca partener organizatia AREADNE Greece.

Va invitam sa va alaturati lor, prin intermediul pozelor:

Organizatia de primire: AREADNE ... aici , aici, aici

Agenti economici:

Autofit Service ...aici

Garage 82-Motorcycle repair .... aici

Lagiakos Panagiotis ... aici

Moto Bastakos ... aici

Naxter Performance ... aici

1st Vocational Lyceum of Kalamata ... aici

 

 

Concurs Scoala intre dorinta si putinta

            Liceul Tehnologic Vernești și Școala Gimnazială „ V. Aldea ” Zorești, jud. Buzău vă invită la concursul de creație plastică și literară cu tema  „ Școala între dorință și putință”, la care pot participa elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale din județ sau din țară și din Republica Moldova, produs al proiectului Erasmus+ „Formarea cadrelor didactice pentru reducerea abandonului școlar” RO01-KA101-048148.

Prezentare Concurs "Scoala intre dorinta si putinta" aici

Protocol de colaborare format editabil aici

protocol de colaborare format pdf aici

Mecanici auto pentru secolul XXI

2020-EY-PCVET-0005

 

Mecanici auto pentru secolul XXI

 

 

Proiectul “Mecanici auto pentru secolul XXI” este un proiect de cooperare şi mobilitate în domeniul învăţământului profesional şi tehnic, Finanţat prin Granturile SEE 2014-2021.

Proiectul, finanțat  prin intermediul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor în România, are menirea să vină în sprijinul armonizării conținutului educațional clasic cu inovația și schimbările permanente ale domeniului, fapt care va crește atractivitatea procesului de predare-învățare.

Acest proiect a fost gândit și conceput cu referință directă la  învățământul profesional de 3 ani, profil mecanică auto.

Astfel, un număr de 10 persoane din cadrul Liceului Tehnologic Verneşti şi a partenerului de instruire practică Staţia ITP Berca – S.C. Prompt Test Valrom S.R.L., vor participa la o vizită de studiu la o școală cu profil asemănător din Kalamata, Grecia. Această vizită va fi de fapt un schimb real de experiență, de noi idei și abordări. Având în vedere faptul că sistemul de învățământ grecesc este mai dinamic decât cel românesc, exemplele de bune practici și noțiunile nou acumulate, vor contribui într-un mod semnificativ la îmbunătățirea orelor de practică și a conținutului abordat în cadrul acestora.

 

Obiectivele proiectului sunt:

1.  Asimilarea de noi informații și beneficierea de exemple de bune practici care vor fi puse în valoare în instituția noastră prin crearea de variante noi, îmbunătățite ale curricumului deja existent.

2. Crearea de materiale inovative care să valorifice  potențialul elevilor și să le îmbunătățească competențele.

3. Creșterea indicelui de inserție pe piața muncii după absolvire, datorită perfecționării elevilor din profilul tehnologic.

4. Realizarea unei îmbinări mai adecvate a părții teoretice cu partea practică cerută de către angajatori.

5. Crearea unei relații durabile de parteneriat între instituția noastră și instituția școlară din Grecia.

6. Îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice de profil mecanică participanți la vizita de studiu.

7. Îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice de profil din cadrul instituției noastre și a elevilor din specializarea mecanică, prin intermediul activităților locale organizate  de către participanți.

8. Atribuirea unui site web pe care vor fi postate materialele create pe durata desfășurării proiectului, detalii despre activitățile organizate și detalierea exemplelor de bune practici întâlnite în Grecia.

 

Proiectul va avea impact pe termen lung asupra instituției și va furniza beneficii prin următoarele aspecte:

- conținutul orelor de predare, atât la nivel teoretic cât și la nivel practic, va căpăta un caracter interactiv și stimulant pentru actualii și viitorii cursanți;

- transferul de competențe va asigura o îmbunătățire a cunoștințelor și abilităților elevilor de profil;

- cadrele didactice participante vor aborda diferit mediul educațional, datorită schimbării mentalității și a exemplelor de bune practici;

- relația dintre agentul economic și instituția noastră se va schimba - ne așteptăm la creșterea nivelului de încredere în potențialul elevilor noștri;

- există posibilitatea de atragere de noi parteneri în vederea desfășurării orelor de practică, datorită mediatizării proiectului și creșterii vizibilității instituției.

proiect Erasmus+ "Mecanici pentru Europa

Proiect Erasmus+ "Mecanici pentru Europa", RO01-KA102-061992

 

Cu mare bucurie, va anuntam ca Liceul Tehnologic Vernesti a reusit sa acceseze fonduri europene pentru formarea profesionala a elevilor din invatamantul profesional.

mai multe detalii despre proiect aici